Mai multe ştiri online:

Oligarhii ruși bănuiți de corupție vor trebui să explice proveniența averii lor

Ştire online publicată Luni, 05 Februarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
 „Oligarhii ruși bănuiți de corupție vor trebui să explice proveniența averii lor, în cadrul luptei Marii Britanii împotriva crimei organizate”, a declarat, sâmbătă, ministrul britanic al securității, Ben Wallace, relatează AFP.

Autoritățile vor utiliza pentru aceasta o nouă procedură, intrată în vigoare săptămâna trecută, pentru a confisca averile suspecte și a le păstra până când vor fi corect explicate, a declarat Wallace.

Ministrul și-a exprimat dorința ca toată puterea guvernamentală să se abată asupra politicienilor corupți și criminalilor internaționali care folosesc Marea Britanie ca refugiu.

Autoritățile estimează că circa 90 de miliarde de lire sterline de fonduri ilegale sunt spălate în fiecare an de Marea Britanie.

În legătură cu Rusia, Wallace a subliniat că ancheta publicată în septembrie „Laundromat” („spălătoria”, în engleză) și efectuată în comun de Organized Crime and Corruption Reporting Project și aproximativ zece ziare europene a dezvăluit că numeroase societăți fantomă - multe dintre ele cu sediul în Marea Britanie - au fost folosite pentru spălare de bani rusești prin bănci occidentale. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7094 secunde