Obama va oferi cinci la sută din salariul său Trezoreriei

99
Obama va oferi cinci la sută  din salariul său Trezoreriei - obama-1365124232.jpg
Președintele SUA, Barack Obama, va oferi statului federal cinci la sută din salariul său, în semn de solidaritate cu funcționarii afectați de consecințele recente ale tăierilor bugetului, a declarat un oficial american. 

Obama, al cărui salariu anual brut stabilit prin lege este de 400.000 de dolari, va semna lunar cecuri către Trezorerie, retroactiv pentru martie, când au intrat în vigoare tăieri automate la buget, a precizat acest oficial sub protecția anonimatului.

"Președintele a decis să dea o parte a salariului său Trezoreriei, alăturându-se sacrificiilor funcționarilor, afectați de tăieri bugetare", a declarat el.

O consecință a incapacității republicanilor și democraților, în Congres, de a se înțelege asupra unei modalități de reducere a deficitelor, exercițiul bugetar în curs, care expiră la 30 septem-brie, a fost amputat cu 85 de mi-liarde de dolari. Între alte consecințe, sute de mii de funcționari sau personal contractual au fost informați că vor primi zile de concediu fără plată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7085 secunde