Obama îndeamnă Rusia să prelungească programul privind armele nucleare și chimice

933
Obama îndeamnă Rusia să prelungească programul privind armele nucleare și chimice - obama1332772365-1354658661.jpg

Articole recomandate

Barack Obama a îndemnat Rusia să se alăture Statelor Unite și să actualizeze și să prelungească Programul de distrugere a armelor nucleare și chimice Nunn-Lugar, în vigoare de 20 de ani, pe care Moscova refuză să îl prelungească, relatează AFP. 


"Rusia a afirmat că acordul nostru actual nu mai este pertinent în urma evoluției în relațiile dintre țările noastre", a declarat președintele american. "Să îl actualizăm, îi răspundem noi. Să cooperăm cu Rusia ca partener egal. Este necesar că continuăm să cooperăm. Acesta este un lucru important pentru securitatea țărilor noastre. Sunt optimist, putem reuși", a adăugat el, la Washington, în cadrul unei ceremonii în cursul căreia a adus un omagiu celor doi senatori care au inițiat acordul, republicanul Richard Lugar și democratul Sam Nunn.

Autoritățile ruse au anunțat în octombrie că au avertizat Washingtonul în legătură cu voința lor de a nu prelungi Acordul Nunn-Lugar, care urmează să expire în mai.

Programele Cooperative Threat Reduction (CTR), mai cunoscute sub numele Programul Nunn-Lugar, după numele celor doi senatori aflați la originea acestui proiect, au fost inițiate în 1991 și ratificate anul următor de către Congresul american. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5405 secunde