Obama îndeamnă la o creștere puternică a salariului minim

95
Obama îndeamnă la o creștere puternică a salariului minim - obama-1390989102.jpg

Articole recomandate

Președintele american Barack Obama a îndemnat la o creștere puternică a salariului minim, blocat din 2009 la 7,25 dolari pe oră, în pofida opoziției republicanilor în Congres. 


"Oferiți o creștere Americii!", a strigat el în discursul despre "starea Uniunii", anunțând că va emite "în săptămânile următoare" un decret care va crește cu aproape 40% salariul minim în firmele aflate în contract cu statul.


"Dacă gătiți pentru trupele noastre, dacă le spălați vesela, nu trebuie să fiți obligați să trăiți în sărăcie", a declarat președintele american, care a îndemnat, fără succes, la creșterea salariului minim la 9 dolari în discursul pe care l-a pronunțat cu un an în urmă.


Șeful statului a recunoscut că are nevoie de Congres, controlat în parte de către republicani, pentru a crește la 10,10 dolari ora salariul minim la nivelul întregii țări și a evita ca salariații să fie nevoiți să își "crească familia în sărăcie".


"Acest lucru va ajuta familiile, va oferi gospodăriilor mai mulți bani pentru consum, iar acest lucru un implică un nou program birocratic", a argumentat el.


Președintele republican al Camerei Reprezentanților John Boehner și-a reiterat anterior, marți, opoziția față de orice creștere a salariului minim, apreciind că această "măsură proastă" va fi contra-productivă, scrie mediafax.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 19 Decembrie 2013
Stire din Actual : Angela Merkel compară NSA cu STASI
Miercuri, 22 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : "Copilul meu crește cam repede!"
Miercuri, 08 Ianuarie 2014
Stire din Social : INS. Șomajul, în creștere
Pagina a fost generata in 0.4003 secunde