O statuie a fostului lider comunist Tito, dezvelită în capitala Muntenegrului

249
O statuie  a fostului lider comunist Tito, dezvelită  în capitala Muntenegrului - ostatuie-1545314893.jpg

Articole recomandate

Într-un nostalgic gest de omagiere a unei națiuni astăzi defuncte, o statuie de bronz a fostului lider iugoslav Josip Broz Tito a fost dezvelită, miercuri, în capitala muntenegreană Podgorica, informează Reuters.

Tito, care a condus fosta Iugoslavie comunistă de la sfârșitului celui de-Al Doilea Război Mondial până la moartea lui, în 1980, a fost criticat ca fiind un dictator totalitar de unii oameni din țara sa și din afară. Însă mulți dintre iugoslavi vedeau în el un conducător bun, care menținea coexistența pașnică între diferitele etnii. Iugoslavia, care era formată din șase republici, a început să se destrame la un deceniu după moartea lui.

Monumentul din Podgorica - oraș care s-a numit Titograd între 1946 și 1992 în onoarea lui Tito - a fost amplasat într-un parc, la inițiativa primăriei acestui oraș și a unui grup de veterani ai celui de-Al Doilea Război Mondial.

În timpul ceremoniei de dezvelire a monumentului, zeci de admiratori ai lui Tito și veterani au fluturat drapele ale fostei Iugoslavii, cu o stea roșie în mijloc, dar și în culorile Partidului Comunist și au cântat cântece revoluționare din Al Doilea Război Mondial. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3128 secunde