Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg:

"O Serbie puternică înseamnă mai multă stabilitate în Balcanii de Vest"

109

Articole recomandate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, la Bruxelles, că o Serbie puternică și prosperă înseamnă mai multă securitate și stabilitate în Balcanii de Vest și cooperarea cu Alianța Nord-Atlantică asigură o mai mare securitate pentru Serbia și partenerii săi din Alianță, relatează agenția Tanjug, consultată de Agerpres.

Exprimându-se în cadrul unei conferințe de presă cu președintele sârb, Aleksandar Vucic, după reuniunea lor de la sediul NATO din Bruxelles, Jens Stoltenberg a declarat că parteneriatul NATO-Serbia progresează foarte bine.

"Este bine să vezi că parteneriatul se consolidează în diferite moduri", a spus Stoltenberg, adăugând că nu există nicio contradicție între neutralitatea militară și parteneriatul puternic al Serbiei cu NATO.

Stoltenberg a reiterat, de asemenea, că transformarea forțelor de securitate din Kosovo într-o armată ar putea avea loc doar în conformitate cu Constituția.

La rândul său, Vucic a cerut ca misiunea KFOR să rămână în Kosovo.

"Am cerut ca ei (n.r. - NATO) nu doar să nu-și reducă prezența, ci s-o și mențină neschimbată", a declarat președintele sârb.

Vucic a afirmat că a vorbit și despre decizia Serbiei de a fi neutră din punct de vedere militar, dar că va continua cooperarea, reciproc avantajoasă, cu NATO.

"I-am mulțumit lui Jens Stoltenberg și statelor membre ale NATO - și, în primul rând, trupelor KFOR - pentru menținerea păcii și a stabilității în Kosovo-Metohija. Rolul NATO în asigurarea siguranței și a securității poporului nostru, precum și a locurilor noastre sfinte, este de o importanță extraordinară", a mai spus președintele Serbiei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8184 secunde