O "pilă" cu diplomă falsă a câștigat concursul pentru un post de profesor la Școala Poliției de Frontieră Constanța

4270
1

Articole de la același autor

Directorul Școlii de Formare Inițială și Continuă a Personalului Poliției de Frontieră (SFICPPF) Constanța, subcomisarul Dumitru Radu, a fost nevoit, în decurs de patru luni, să dea cu subsemnatul de două ori.
Prima vizită a avut-o în luna februarie, atunci când Corpul de Control din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române a venit la Constanța pentru a verifica organizarea unui concurs la Școala Poliției de Frontieră Constanța. Cum gura târgului spune că directorul Radu este nepotul șefului Poliției de Frontieră Române, chestorul Nelu Pop, (situație care a fost infirmată de Dumitru Radu) unii au consi-derat că situația va fi mușamalizată, astfel că au reacționat și au solicitat un control la nivel mai înalt.
În consecință, săptămâna trecută, directorul Dumitru Radu a primit o nouă vizită, de această dată a Corpului de Control din cadrul MAI.
Din câte se pare, însuși ministrul MAI, Dan Nica, ar fi ordonat un control amănunțit la Școala Poliției de Frontieră de la Constanța, deoarece mai mulți angajați ai acestei instituții i-au adus la cunoștință că nu ar mai suporta stresul la care sunt supuși de subcomisarul Radu, mai ales în urma controlului din luna februarie.

Ofițer cu acte false
În luna decembrie a anului trecut, la Școala Poliției de Frontieră Constanța a fost organizat un concurs pentru ocuparea mai multor funcții de ofițeri care urmau să predea ca profesori la diverse specialități.
Printre cei înscriși s-a aflat și Andrei Făină Gagos, fiul directorului Direcției de Management Naval din cadrul IGPF, comisarul șef Dumitru Făină Gagos.
Singur la părinți, băiat de bani gata, cu pile și mai ales relații, dar fără prea mare tragere de inimă la carte, Andrei Făină Gagos a vrut musai să ajungă ofițer în Poliția de Frontieră și era cât pe ce să reușească.
Concret, tânărul nu avea studii superioare, cerință obligatorie pentru postul respectiv, însă a consi-derat că, atâta timp cât în România toți fraierii pot avea și câte două, trei diplome universitare sau masterate, contra unor sume de bani, el de ce nu ar avea măcar una?
Pe cale de consecință, tânărul aspirant la gradul de ofițer s-a descurcat și, cu ajutorul calculatorului, a reușit să-și facă o adeverință "personalizată" care demonstra că ar fi absolvent al Facultății de Matematică - Informatică.
De aici și până la ocuparea postului nu i-a stat nimic în cale și dintre toți participanții el a fost cel declarat învingător. Cu alte cuvinte, Andrei Făină Gagos a fost declarat admis și urma ca în scurt timp să intre în pâine.
Surse din interiorul instituției susțin că tânărului nici nu i-a fost greu să ia concursul cu atât mai mult cu cât, în aceeași zi, la aceeași oră și în aceeași sală, tatăl său, Dumitru Făină Gagos, conducea comisia de examinare pentru ocuparea unor funcții la catedra de marină.
Cu toate acestea, pentru că există și oameni care au ajuns ofițeri numai după ani grei de studii, aceștia s-au sesizat de falsul făcut și au sesizat superiorii de la București.
Mai mult, cei care au făcut reclamația spun că tatăl tânărului ar fi intervenit pentru ca fiul său să obțină postul respectiv, fiind ajutat de directorul Școlii Poliției de Frontieră Constanța, subcomisarul Dumitru Radu.

Actul falsificat, descoperit în calculatorul personal
La scurt timp de la sesizarea organelor abilitate, exact când nu se aștepta, procurorii au efectuat o percheziție la domiciliul lui Andrei Făină Gagos, unde au descoperit în calculator adeverința falsificată.
Drept urmare, magistrații au întocmit pe numele lui Andrei Făină Gagos dosar de cercetare penală pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații.
Pe de altă parte, în urma primului control de la Școala Poliției de Frontieră Constanța, care a avut loc în luna februarie, s-a dispus ca șeful instituției, Dumitru Radu, să fie cercetat disciplinar, la fel ca și comisarul șef Dumitru Făină Gagos.
Cu toate acestea, reprezentanții Poliției de Frontieră Române au ajuns la concluzia că Dumitru Făină Gagos nu ar fi intervenit pentru ca fiul său să obțină postul respectiv.
Totuși, ancheta nu s-a oprit aici, pentru că subcomisarul Radu a fost deranjat, săptămâna trecută, de această dată de Corpul de Control din cadrul MAI, urmând ca, în cazul în care va fi găsit vinovat, să fie se-sizați procurorii. Potrivit unor surse din cadrul MAI, directorul Dumitru Radu ar putea fi acuzat de abuz în ser-viciu sau de neglijență în serviciu.
Vizavi de toate aceste acuzații, am încercat să-i luăm punctul de vedere și subcomisarului Dumitru Radu, însă am fost îndrumați către purtătorul de cuvânt al Școlii Poliției de Frontieră Constanța, care, oricum, nu putea spune că este sau nu vinovat șeful său, ci putea să facă referire doar la instituția pe care o reprezintă.
Contactat telefonic, subcomisarul Valentin Ioniță, purtătorul de cuvânt al Școlii Poliției de Frontieră Constanța, a confirmat că instituția a avut un control din partea Corpului de Control al MAI. De asemenea, el a confirmat și faptul că ancheta s-a finalizat, iar reprezentanții MAI au plecat urmând ca, ulterior, să fie prezentate concluziile finale legate de scandalul actelor false.

Comentează știrea

anonim
8 ianuarie 2012
anonim

nu am citit de loc blablabla

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9239 secunde