O nouă rundă de negocieri UE-Marea Britanie, în așteptarea unor propuneri concrete

129
O nouă rundă de negocieri UE-Marea Britanie, în așteptarea unor propuneri concrete - onoua-1506350460.jpg

Articole recomandate

După trei runde de negocieri fără rezultate notabile, europenii așteaptă la Bruxelles, cu ocazia deschiderii celei de-a patra întâlniri lunare, propuneri concrete din partea britanicilor, în pofida eforturilor premierului Theresa May de la sfârșitul săptămânii trecute de a debloca discuțiile cu privire la Brexit, relatează AFP. 


Timpul presează cele două părți, care încearcă să reglementeze într-o primă etapă trei dosare prioritare: garantarea drepturilor cetățenilor vizați direct de ieșirea Marii Britanii din UE, factura britanică pentru Brexit și problema irlandeză. 


În deschiderea negocierilor, obiectivul era de a termina această primă etapă în toamnă cu scopul de a se trece la discuții asupra naturii viitoarei relații între UE și Regatul Unit, dar speranța de a se respecta acest calendar pare să fie slabă. 


"Ne vom lua tot timpul de care avem nevoie și apoi vom trece la etapa a doua", a afirmat un înalt responsabil european. "La ora actuală, absolut nimeni nu crede că vom fi gata în octombrie", a adăugat aceeași sursă, neexcluzând totuși un progres de ultim minut înaintea summitului


european din 19-20 oc-tombrie. Îi revine negociatorului UE pentru Brexit, Michel Barnier, misiunea de a evalua progresul negocierilor și de a propune celor 27 de țări membre trecerea la etapa următoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3562 secunde