O nouă rundă de negocieri de pace privind Siria a început la Astana

91
O nouă rundă de negocieri de pace privind Siria  a început la Astana - onouarundasiria-1509370248.jpg

Articole recomandate

O nouă rundă de negocieri de pace privind Siria a început, ieri, la Astana, capitala Kazahstanului, pentru discuții privind situația umanitară considerată din ce în ce mai îngrijorătoare, au afirmat autoritățile kazahe, relatează AFP.

"Negocierile cu ușile închise au început", a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe kazah, Anuar Jainakov, care a precizat că delegațiile regimului sirian și ale opoziției armate, precum și cele ale țărilor care sprijină consultările au sosit la Astana.

Negocierile de pace de la Astana se concentrează pe probleme militare și tehnice și se desfășoară în paralel cu procesul politic de la Geneva. Scopul lor este de a pune capăt unui conflict care a făcut, în șase ani, peste 330.000 de morți și milioane de persoane strămutate și refugiate.

Procesul de la Astana a condus la crearea a patru zone de detensionare în Siria: în regiunile Idleb (nord-vest), Homs (centru), Ghouta orientală, lângă Damasc, precum și în sudul țării.

În octombrie, organizațiile internaționale au tras un semnal de alarmă cu privire la situația umanitară din Ghouta orientală, UNICEF afirmând că peste 1.100 de copii au suferit de malnutriție acută în ultimele trei luni în această zonă controlată de rebeli și asediată de regimul sirian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5171 secunde