Ținute în puf de judecătorii constănțeni

O nouă piesă, din două acte, pusă în scenă de bandele de interlopi ale lui "Cristel" și Călimărea

2370
Faptul că procurorii și instanțele constănțene s-au arătat mult prea permisivi/e cu găștile de interlopi care, ori de câte ori se întâlnesc, își rup oasele și se înjunghie, le dă ocazia să continue în propriul stil caracteristic modalitatea de a-și împărți dreptatea în afara legii.
O altă confruntare a celor două bande, ale lui "Cristel" și Călimărea, a avut loc week-end-ul trecut, în primă fază în zona Delfinariu, iar apoi la Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud.

Totul a început în noaptea de 15 spre 16 august, când polițiștii de la Secția 1 au fost chemați la un scandal ce avusese loc în zona Delfinariu.
La fața locului au fost găsiți Mihăiță-Lian Văcărencu, de 23 de ani, Alexandru Lucian Ursariu, de 17 ani și Gabriel Sebastian Gheorghiu, de 27 de ani, (fratele lui Cristian Marian Gheorghiu - zis "Cristel"), toți din Constanța.
Polițiștii au constatat că Gabriel Sebastian Gheorghiu se afla sub influența băuturilor alcoolice și prezenta multiple urme de violență la nivelul feței și a picioarelor.
În urma cercetărilor, s-a constatat că, în noaptea respectivă, în jurul orei 4,30, victima se deplasa cu un autoturism și, în apropierea intersecției dintre bulevardele Mamaia și Soveja, a fost blocat din față de un autoturism Audi A6, condus de Ionuț Vanghelici, de 29 de ani, din Constanța, iar din spate de un altul, marca Range Rover, de culoare neagră, din care a coborât un alt cunoscut al scandalurilor interlope, Stila Sarafu, de 25 de ani, din Constanța, însoțit de alte două persoane.
Acesta l-ar fi lovit cu pumnul în zona feței pe fratele lui "Cristel" și cu un corp dur în tibia piciorului, după care a plecat.

"Împăcare" cu sânge la Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud
Numai că o nouă "confruntare" a celor două bande interlope nu se putea termina astfel. Era de la sine înțeles că urma un alt dosar penal, pe lângă cele aflate în curs de cercetare judecătorească, ce avea să cântărească și să fie folosit drept "argument" în apărarea lui "Cristel".
Prin urmare, s-a încercat o "negociere", care, din păcate, s-a soldat cu alte violențe.
De această dată, terenul de desfășurare a ostilităților a fost Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud, unde abia fusese internat Gabriel Sebastian Gheorghiu, ca urmare a rănilor suferite după confruntarea de la Delfinariu.
Acum, Aurel Daniel Gurgu, de 30 de ani, din Constanța, care se afla în vizită la fratele lui "Cristel", a fost tăiat cu un cuțit în zona feței de Florin Sârbu, de 30 de ani, care era însoțit de o altă față binecunoscută polițiștilor, procurorilor și judecătorilor din Constanța, Lucian Călimărea, de 31 de ani, precum și de alte două persoane, care au rămas, deocamdată, neidentificate.
Aurel Daniel Gurgu a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a și fost internat.

Nu prezintă pericol social?!
Potrivit unui comunicat de presă emis redacției de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, "dosarele anterioare în care au fost implicați cei în cauză au fost instrumentate, conform competențelor legale, de către lucrătorii IPJ Constanța și înaintate cu propunerile corespunzătoare Parchetului și instanței, care până în prezent nu s-au pronunțat privind vinovăția/nevinovăția persoanelor anchetate, întrucât cercetarea judecătorească a suferit mai multe amânări datorate excepțiilor invocate pe parcursul procesului, de către inculpați.
Pentru stabilirea împrejurărilor în care au avut loc evenimentele din ultimele 48 de ore s-au organizat echipe operative de lucru care vor organiza toate activitățile specifice necesare, încadrarea juridică a faptelor stabilindu-se după efectuarea examinării medico-legale a părților vătămate".
Deși unii interlopi au fost arestați în urma scandalurilor anterioare, instanțele de judecată constănțene au decis, la scurt timp, să îi pună în libertate pe motiv că nu constituie un pericol social.
În acest context, bandele continuă să își facă singure dreptate, chiar dacă asta înseamnă vărsare de sânge a celor care fac parte integrantă din ele, fie a altor persoane nevinovate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0872 secunde