O nouă manifestație la Belgrad, împotriva unui imens proiect imobiliar

124
O nouă manifestație la Belgrad, împotriva unui imens proiect imobiliar - onoua-1465731021.jpg

Articole recomandate

Zeci de mii de locuitori ai Belgradului au manifestat, sâmbătă, împotriva unui proiect imobiliar faraonic, în valoare de 2,75 miliarde de dolari, inițiat de un dezvoltator din Emiratele Arabe Unite într-un cartier boem al capitalei sârbe, informează France Presse.

Manifestanții - 4.000 potrivit poliției, 15.000 în opinia organizatorilor și mai puțin de 8.000 potrivit jurnaliștilor aflați la fața locului - au acuzat în special un eveniment petrecut în noaptea de 24 spre 25 aprilie, când vreo 30 de indivizi îmbrăcați în negru și cu măști pe figură, în mașini fără numere de înmatriculare, au blocat accesul pe mai multe străzi ale cartierului Savamala.

Ei au confiscat telefoanele mobile ale trecătorilor, reținându-i și lovindu-i pe unii dintre aceștia, în timp ce buldozerele au dărâmat mai multe clădiri.

Sâmbătă, manifestanții au cerut pentru a treia oară ca persoanele vinovate de aceste acțiuni să fie trase la răspundere. Mișcarea care a luat amploare l-a pus într-o situație delicată pe premierul sârb Aleksandar Vucic. În fața unei nemulțumiri crescânde, acesta a trebuit să recunoască faptul că, "fără îndoială, mai multe organisme municipale sunt responsabile de acest eveniment". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3534 secunde