O nouă groapă comună cu victime ale SI, descoperită în Irak

125
O nouă groapă comună cu victime ale SI, descoperită în Irak - poza-1448791195.jpg

Articole recomandate

O groapă comună înconjurată de mine, unde se găseau resturile a peste 120 de persoane asasinate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), a fost descoperită în nordul Irakului, a anunțat sâmbătă un lider local, potrivit Agerpres.ro.



Este a șasea groapă comună descoperită în apropiere de orașul Sinjar de unde rebelii jihadiști au fost alungați la jumătatea lunii noiembrie, a explicat responsabilul local, Mahma Khalil.

Statul Islamic a preluat controlul asupra orașului Sinjar în august 2014, lansând o campanie de masacre, răpiri și violuri contra minorității yazidite care constituie majoritatea populației sale.

Națiunile Unite au descris acest atac ca o "tentativă de genocid".

Numeroase mine au fost amplasate în jurul sitului unde se află resturile a 123 de persoane, conform unor mărturii ale persoanelor care au asistat la execuții, a adăugat Mahma Khalil.

Minele sunt frecvent utilizate de gruparea radicală sunnită, care a preluat controlul anul trecut asupra unor vaste regiuni din Irak. Ele reprezintă o amenințare majoră chiar și după retragerea jihadiștilor, împiedicând refugiații să revină la casele lor.

Corpurile aflate în groapa comună, situată la circa 10 kilometri vest de Sinjar, nu a fost încă exhumate, a precizat Mahma Khalil.

Într-o altă groapă comună descoperită în zonă s-ar afla corpurile a zeci de femei executate de Statul Islamic, a făcut cunoscut un lider local.

Forțele kurde, cu ajutorul coaliției aeriene conduse de Statele Unite, i-au alungat pe jihadiști din Sinjar la 13 noiembrie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4431 secunde