O navă comercială, deturnată de migranții pe care îi salvase din largul mării

196
O navă comercială, deturnată de migranții pe care îi salvase din largul mării - 1421543europerescueship66315jp10-1553762205.jpg

Articole recomandate

Peste 100 de migranți au deturnat o navă comercială care îi salvase din largul coastelor libiene și care se îndreaptă acum spre Malta, au anunțat miercuri ministrul de interne italian Matteo Salvini și autoritățile malteze, scrie Agerpres.


Cei 108 migranți au fost salvați de pe mare de nava comercială Elhiblu 1, pe care au deturnat-o când și-au dat seama că urmau să fie transportați înapoi spre Libia, au relatat cotidianul Corriere della Sera și agențiile de știri din Italia.

'Aceștia nu sunt migranți în situație disperată, sunt pirați, vor vedea Italia doar prin telescop', a spus Salvini, care s-a aflat în centrul mai multor situații de criză la nivel internațional în urma refuzului său de a permite andocarea unor nave umanitare în Italia.

O purtătoare de cuvânt a forțelor armate malteze a confirmat că nava a fost deturnată, precizând că autoritățile țării sale îi monitorizează deplasarea și nu îi va permite andocarea în Malta.

'Acesta este în mod clar un caz de crimă organizată', a mai scris Salvini pe Facebook. 'Porturile noastre rămân închise', a adăugat vicepremierul italian.

La 20 martie, Senatul italian a votat pentru menținerea imunității lui Matteo Salvini și respingerea urmăririi sale penale pentru sechestrare de persoane. Acuzația se baza pe decizia lui Salvini de a întârzia cu aproape o săptămână în august 2018, în pofida condițiilor critice de la bord, debarcarea celor peste 150 de migranți salvați și transportați într-un port din Sicilia de nava Diciotti a pazei de coastă italiene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9012 secunde