O femeie care a avut COVID-19 a născut un bebeluș cu anticorpi la boală

327
O femeie care a avut COVID-19 a născut un bebeluș cu anticorpi la boală - mana-1606666509.jpg

Articole recomandate

O femeie din Singapore, care a fost bolnavă de COVID în luna martie, când era însărcinată, a băscut un bebeluș care are anticorpi împotriva noului coronavirus, scrie Reuters. Descoperirea oferă o nouă perspectivă asupra întrebării dacă infecția se transmite de la mamă la făt.


Bebelușul s-a născut în noiembrie și a fost testat negativ la COVID-19, însă prezenta anticorpi împotriva virusului, informează Reuters, citând publicația Straits Times, care a vorbit cu tânăra mamă, Celine Ng-Chan, 31 de ani.


„Medicul meu bănuiește că i-am transmis anticorpi fătului în timpul sarcinii”, a declarat Celine Ng-Chan pentru Straits Times.


Ea a suferit o formă ușoară a bolii și a părăsit spitalul după două săptămâni și jumătate.


Organizația Mondială a Sănătății afirmă că nu se știe încă dacă o femeie însărcinată, bolnavă de COVID-19, poate transmite virusul către făt sau în timpul nașterii.


Până acum, virusul nu a fost detectat în fluidul în care stă fătul în burta mamei sau în laptele de la sân.


Medicii din China au Doctors in China have semnalat prezența și apoi scăderea anticorpilor COVID-19 la bebelușii născuți de femei cu coronavirus, potrivit unui articol publicat în octombrie în jurnalul Emerging Infectious Diseases.


Transmiterea coronavirusului de la mamă la nou-născut este rară, afirmă medicii de la Centrul Medical New York - Presbyterian / Columbia University Irving într-un articol publicat în octombrie în  jurnalul JAMA Pediatrics.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7809 secunde