O femeie ar putea scăpa ÎN PREMIERĂ de acuzația de omor a soțului! Odată cu ea, mii de alte victime eliberate

399
1
O femeie ar putea scăpa ÎN PREMIERĂ de acuzația de omor a soțului! Odată cu ea, mii de alte victime eliberate - shutterstock517470349e1479759911-1520027984.jpg

Articole recomandate

Cazul lui Sally Challen, femeia din Marea Britanie, care în 2011 și-a ucis soțul după 31 de ani de căsătorie, ar putea stabili un precedent pentru femeile care suferă abuzuri domestice.

Femeia a comis crima în urma anilor de tortură psihologică la care a fost supusă de către soțul său. În ciuda mărturiilor care au confirmat abuzurile, lipsa "nasului roșu și a ochilor învinețiți" însemna că, în ochii legii, nu era o victimă a violenței domestice.

În 2012, Sally a luat legătura cu Justiția pentru femei (JfW), solicitând ajutor. După mai multe încercări, cazul lui Sally a fost redeschis acum și femeii ii s-a permis dreptul de a contesta condamnarea la crimă. Judecătorul a permis admiterea unor dovezi noi care nu erau disponibile la momentul procesului în 2011, relatează The Independent.


Membrii ambelor familii știau despre chinul pe care Sally îl indura. Când femeia a fost condamnată pentru uciderea lui Richard și a primit o sentință de 22 de ani, membrii familiilor au plâns în galeria publică și nici unul din partea lui Sally sau a familiei lui Richard Challen, sotul ucis, nu a vorbit împotriva ei. Fiul cel mic al acestora a declarat că era martor al abuzurilor la care femeia era supusă zilnic.

Abuzul la care Sally fusese supusă este numit control coercitiv, control care în acel moment nu era considerată o infracțiune penală în Anglia. Acesta a fost introdus în 2015 după decenii de campanie de către cei care lucrează în cercetarea și promovarea împotriva violenței domestice, conform The Independent.

Cazul Sally Challen este simbolic din mai multe motive. Aceasta arată că o mare parte din abuzul pe care femeile îl suportă în relațiile intime cu bărbații este ascuns. De asemenea, ne spune că tipul de control coercitiv la care Sally a fost supusă este utilizat în mod obișnuit pentru a menține femeile în locul lor, de către bărbații care se tem că sunt arestați pentru infracțiuni violente.

Dacă apelul făcut în intanță va avea succes și femeia va fi declarată nevinovată, acest lucru va însemna nu doar punerea ei în libertate, ci și eliberarea potențială a mii de victime care suferă abuzuri similare cu cele îndurate de Sally de-a lungul căsniciei sale.


Comentează știrea

Geta
3 martie 2018
La pușcărie cu penalele

Indiferent de ce a făcut bărbatul nu trebuia omorât , trebuia părăsit și alta era situația pentru familie , dacă a ucis că să își facă dreptate singură să suporte rigolele legii și să facă pușcărie pentru crimă

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3002 secunde