O fată din Yemen a fost arestată din cauza frumuseţii

256
O fată din Yemen a fost arestată din cauza frumuseţii - ofatadinyemen2-1625414181.jpg

Articole de la același autor

Intisar al-Hammadi, un model din Yemen în plină ascensiune, în vârstă de 19 ani, a fost arestată pe 20 februarie, în timp ce se ducea spre o şedinţă foto. Acuzațiile au fost legate de prostituţie şi consum de droguri, dar au fost dezminţite de avocatul său, care a transmis că ocupaţia de model reprezintă adevăratul motiv al încarcerării, potrivit BBC News.

În luna iunie, autoritățile au adus-o pe Intisar al-Hammadi de două ori în fața instanței municipale din Sanaa, capitala Yemenului, pentru acuzații aparente de săvârșire a unor „acte indecente” și „deținere de droguri”, a declarat avocatul ei pentru Human Rights Watch. Autoritățile i-au refuzat accesul avocatului lui Intisar al-Hammadi la documentele instanței, după ce acesta a fost numit din oficiu să se ocupe de cazul ei, în luna martie, suspendându-i în luna mai dreptul de a-și asista clientul în istanță, aparent ca represalii pentru comentariile sale publice asupra cazului.

Avocatul lui Intisar al-Hammadi a mai transmis că aceasta a fost abuzată fizic și verbal de către interogatori, supusă insultelor rasiste și obligată să semneze un document în timp ce era legată la ochi. De asemenea, procurorii ar mai fi amenințat-o și cu un „test de virginitate” forțat, dar au renunțat la această procedură, după ce Amnesty International a emis o declarație prin care a condamnat aceste planuri. Violenţele împotriva femeilor yemenite, în special în zonele controlate de rebelii houthi, au fost intensificate de conflictul declanşat în 2014 în această ţară situată în peninsula arabică din sud-vestul Asiei, care trece prin cea mai mare catastrofă umanitară din lume, conform ONU. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5135 secunde