€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

O echipă de specialiști va căuta în Dunăre rămăsițele a mii de evrei asasinați în 1944

Ştire online publicată Marţi, 15 Ianuarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
O echipă de specialiști israelieni va căuta în sectorul ungar al Dunării rămășițe ale victimelor Holocaustului, cu permisiunea și asistența Ungariei, astfel ca acestea să poată fi îngropate conform tradițiilor evreiești, a afirmat luni la Budapesta un oficial israelian, transmite Reuters, citată de Agerpres.


Potrivit Yad Vashem, memorialul oficial israelian al Holocaustului, circa 565.000 de evrei din Ungaria au murit în Holocaust, majoritatea fiind deportați în lagărul de exterminare de la Auschwitz, în perioada mai - iulie 1944.

În octombrie 1944, când în Ungaria s-a instalat la putere formațiunea pro-nazistă Crucea cu Săgeți, mii de evrei din Budapesta au fost asasinați pe malurile Dunării, a consemnat Yad Vashem.

Aryeh Deri, ministrul de interne al Israelului, a precizat că omologul său ungar Sandor Pinter i-a acceptat cererea de a furniza echipamente speciale experților în medicină legală ai Zaka, organizație de voluntari israeliană, care l-au însoțit în vizita în Ungaria.

Ministrul israelian menționează într-un mesaj pe rețeaua Twitter că rămășițele pământești ale celor uciși urmează să fie transportate în Israel pentru a fi înhumate. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7622 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3968 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2954 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7042 secunde