O broșură editată în 4,8 milioane de exemplare pregătește populația pentru război în Suedia

196
O broșură editată în 4,8 milioane de exemplare pregătește populația pentru război în Suedia - armata-1526933969.jpg

Articole recomandate

Suedezii vor primi prin poștă de la autorități o broșură cu măsurile ce trebuie luate în caz de conflict sau de catastrofă naturală, în contextul relațiilor tensionate dintre Rusia și Occident, relatează AFP.


Editată, la solicitarea guvernului, în 13 limbi, broșura, intitulată "În caz de criză sau de război", conține detalii despre localizarea adăposturilor, despre alimentele recomandabile a fi stocate sau despre sursele de informație de încredere și va fi distribuită între 28 mai și 3 iunie către 4,8 milioane de locuințe (la o populație de circa 10 milioane de persoane).


În 20 de pagini ilustrate, broșura menționează amenințările la care este expusă Suedia: război, atentat, atac cibernetic, accidente grave sau catastrofe naturale.


"Chiar dacă Suedia este mai sigură decât multe alte țări (...), amenințările există. Este important ca toată lumea să știe care sunt aceste amenințări pentru a se putea pregăti", a explicat Dan Eliasson, director general al Agenției suedeze de securitate civilă MSB, în cadrul prezentării acestei broșuri luni la Stockholm.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9046 secunde