O BOALĂ TERIBILĂ S-A REÎNTORS ȘI FACE VICTIME!

38605
O BOALĂ TERIBILĂ S-A REÎNTORS ȘI FACE VICTIME! - 2014westafricaebola-1525856672.jpg

Articole recomandate

Republica Democrată Congo ''se confruntă cu o nouă epidemie de Ebola'', care a cauzat decesul a 17 de persoane în provincia Équateur (nord-vest), a declarat marți Ministerul Sănătății din această țară, citat de AFP.


''Douăzeci și unu de cazuri de febră cu semne hemoragice și 17 de decese'', care indică o rată de mortalitate de 80%, au fost înregistrate la Ministerul Sănătății pe 3 mai, a precizat instituția într-un comunicat. Același document oficial invocă ''o urgență de sănătate publică la nivel internațional".

''Planul de răspuns al Ministerului Sănătății a fost aprobat de Guvern'', a precizat marți un raport al Consiliului de miniștri.

''După notificarea cazurilor, pe 3 mai, niciun deces nu a mai fost raportat'', se arată în comunicatul ministerului, care nu precizează însă data la care s-a declanșat epidemia.

O echipă de la Ministerul Sănătății, cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și al organizației Médecins Sans Frontieres, s-a deplasat la fața locului în localitatea Bikoro, epicentrul epidemiei.

"Prioritatea noastră este să ajungem în Bikoro și să colaborăm cu Guvernul Republicii Democratice Congo și cu partenerii săi pentru a reduce pierderile de vieți omenești și suferințele asociate acestui nou focar de Ebola", a declarat într-un comunicat Peter Salama, director general adjunct al OMS.

Noi cazuri de Ebola au fost identificate astfel pentru a noua oară în Republica Democrată Congo, al cărui râu estic, Ebola, a dat numele acestui virus mortal în 1976, anul în care au fost descoperite primele îmbolnăviri.

Oamenii de știință cred că virusul care provoacă Ebola este răspândit pe distanțe mari de lilieci, care sunt gazde purtătoare și, deși nu se îmbolnăvesc, pot transmite virusul către alte animale arboricole, precum maimuțele. Virusul ajunge să infecteze oamenii care consumă carnea unor animale sălbatice purtătoare.

Epidemia de Ebola din Africa Occidentală care s-a încheiat în urmă doi ani a ucis peste 11.300 de oameni și a infectat aproximativ 28.600 de persoane din Guineea, Sierra Leone și Liberia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.52 secunde