O balenă gestantă a eșuat pe o plajă în Sardinia. Avea în stomac 22 kg de plastic

196
O balenă gestantă a eșuat pe o plajă în Sardinia. Avea în stomac 22 kg de plastic - balena64006100-1554198027.jpg

Articole recomandate

În carcasa unei balene gestante, care a eșuat săptămâna trecută pe o plajă din Sardinia, au fost descoperite 22 de kilograme de plastic, au anunțat ministrul Mediului din Italia și un ONG specializat în protejarea vieții marine.


Potrivit lui Luca Bittau, președintele organizației SeaMe, citat de CNN, în stomacul mamiferului s-au găsit saci de gunoi, plase de pescuit, cabluri și alte reziduuri. Animalul mort, cu o lungime de opt metri, a fost descoperit pe o plajă din stațiunea Porto Cervo, o populară destinație turistică din Sardinia. "Balena era gestantă și aproape sigur a avortat înainte să ajungă pe plajă", a indicat el.

Cauza decesului va fi stabilită după efectuarea testelor histologice și toxicologice de către veterinari din Padova, în nordul Italiei, a indicat Bittau.

Ministrul Mediului din Italia, Sergio Costa, a scris pe Facebook: "Mai există oameni care spun că acestea nu sunt probleme importante? Pentru mine nu sunt doar importante, ci prioritare".

"Ne-am obișnuit cu confortul oferit de obiectele dispensabile (...), iar acum plătim consecințele. În special animalele le plătesc", a adăugat el referindu-se totodată la recenta aprobare de către Parlamentul European a unei legi care interzice o gamă largă de articole de plastic de unică folosință, cum ar fi paiele, bețișoarele de urechi și tacâmurile, până în 2021. "Italia va fi una dintre primele țări care o vor implementa. Războiul împotriva plasticului de unică folosință a început. Nu ne vom opri aici", a adăugat oficialul.

Luna trecută, o balenă tânără a fost găsită moartă în Filipine cu 40 de kilograme de plastic în stomac.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0048 secunde