O asistentă umanitară germană, răpită la Kabul

86
O asistentă umanitară germană, răpită la Kabul - ruine-1439830690.jpg

Articole recomandate

O asistentă umanitară germană a fost răpită de persoane necunoscute înarmate, luni, la Kabul, potrivit unor surse din cadrul autorităților și serviciilor de securitate afgane, răpire ce demonstrează existența unor riscuri crescânde cu care se confruntă străinii care lucrează în capitala afgană, scena unor sângeroase atentate comise în ultimele zile, informează TVR.

Victima, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a fost răpită în Qala-i-Fatullah, cartier din centrul Kabulului unde își au sediul numeroase organizații neguvernamentale și de cooperare străine. "Martori interogați de poliție au afirmat că ea a fost răpită de persoane necunoscute înarmate", a precizat Gul Agha Rouhani, șef-adjunct al poliției de la Kabul.

Potrivit lui Ebadullah Karimi, purtătorul de cuvânt al poliției capitalei afgane, victima este de naționalitate germană și lucrează pentru Agenția germană de cooperare internațională (GIZ), organism public. O sursă de securitate afgană a confirmat pentru AFP naționalitatea și apartenența la GIZ a femeii răpite.

Un fotograf al AFP s-a deplasat la sediul GIZ din Kabul și a văzut o mașină de tip pick-up cu un geam spart. Anchetatorii și martori i-au explicat că victima a fost scoasă din această mașină de către răpitorii săi.

Interpelat în legătură cu această răpire, Martin Schoefer, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe german a declarat că 'nu este în măsură să confirme ceea ce a văzut în unele mass-media internaționale și germane'. La rândul său, GIZ a refuzat să facă vreun comentariu.

În aprilie anul trecut, un cetățean german a fost răpit de bărbați necunoscuți în provincia Kunduz (nord), regiune extrem de instabilă. El a fost salvat cu 40 de zile mai târziu, în urma unei operațiuni a poliției.

Situația securitară s-a degradat puternic în ultimele luni în Afganistan. Rebelii talibani și-au extins insurecția pe aproape întreg teritoriul țării și au revendicat un val de atentate sângeroase comise la Kabul în urmă cu o săptămână.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2056 secunde