€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Numărul de pușcași marini americani staționați în Norvegia, dublat

Ştire online publicată Vineri, 17 August 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Statele Unite vor depăși dublul numărului lor de pușcași marini staționați în Norvegia, în conformitate cu planuri prezentate pentru prima oară în iunie, a anunțat Ministerul norvegian al Apărării, citat de Reuters.

Planurile de creștere a numărului de pușcași marini în Norvegia la 700 de la 330 și mutarea unora dintre ei mai aproape de granița cu Rusia au provocat o reacție puternică din partea Moscovei, care le-a numit „în mod clar neprietenoase”.

Guvernul de la Oslo, din ce în ce mai preocupat în legătură cu Rusia de la anexarea Crimeii în 2014, insistă că creșterea prezenței SUA este numai pentru antrenamente și nu ar trebui interpretată ca o escaladare militară.

Pușcașii marini urmau să părăsească Norvegia la sfârșitul acestui an după ce un contingent inițial a sosit în 2017 pentru a se antrena pentru lupte în condiții de iarnă. Ei sunt primele trupe străine staționate în Norvegia de la Al Doilea Război Mondial.

Ministrul de Externe, Ine Eriksen Soereide, a declarat anterior reporterilor că decizia nu constituie stabilirea unei baze permanente a SUA în Norvegia și nu vizează Rusia. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8363 secunde