"Nu văd o nouă ștergere a datoriei Greciei"

130

Articole recomandate

Cancelarul german, Angela Merkel, a exclus azi o "nouă ștergere" a datoriei Greciei așa cum vrea noul premier grec Alexis Tsipras.


"A existat deja o renunțare voluntară a creditorilor privați, băncile au renunțat deja la creanțe de miliarde în ceea ce privește Grecia", a justificat cancelarul german într-un interviu acordat Hamburger Abendblatt. "Nu văd o nouă ștergere a datoriei", a adăugat ea.

La începutul lui 2012, Grecia a recurs la o operațiune de schimbare a datoriei: titlurile creditorilor privați au fost înlocuite cu altele mai puțin rentabile. O parte din datorie de circa 100 de miliarde de euro a fost ștearsă în acest fel.

Dar țara, aflată sub asistență financiară internațională din 2010, este încovoiată de datoria de circa 175 la sută din Produsul Intern Brut (PIB).

"Europa va continua să își arate solidaritatea cu Grecia și cu alte țări afectate de criză dacă aceste țări întreprind reforme și măsuri economice", a continuat Merkel, adeptă a unei strategii bugetare respinse de noile autorități de la Atena.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2765 secunde