Președintele turc Recep Erdogan:

"Nu ne vom abandona poporul la mila oportuniștilor"

214

Articole recomandate

"Turcia este deschisă tuturor formelor de investiții și de sprijin, însă nu a cerut de la nicio țară bani", a declarat, sâmbătă, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, în condițiile în care țara sa se confruntă cu o criză valutară, care a dus la devalorizarea lirei turcești în ultimele săptămâni, informează Reuters.

Erdogan le-a spus membrilor partidului său de guvernământ, Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), că le-a ordonat miniștrilor să nu primească niciun fel de sfat sau consultanță financiară de la compania americană McKinsey, afirmând că executivul se poate baza pe capabilități interne.

De asemenea, președintele turc a atenționat că Ankara va impune amenzi "oportuniștilor" care se folosesc de volatilitatea cursului valutar pentru a crește prețurile.

"Nu ne vom abandona poporul la mila oportuniștilor", a declarat Erdogan.

Președintele Erdogan a declarat în repetate rânduri că țara sa nu va capitula în fața amenințărilor SUA și va combate "jocurile" care îi afectează economia, referindu-se la tensiunile dintre Ankara și Washington provocate de refuzul autorităților turce de a-l elibera pe pastorul american Andrew Brunson și al căror ultim efect a fost scăderea ratingului Turciei de către două mari agenții de evaluare financiară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4714 secunde