NU MAI POT FOLOSI TELEFONUL NICI MĂCAR CÂND ESTE MAȘINA OPRITĂ! Amenzi drastice

429
NU MAI POT FOLOSI TELEFONUL NICI MĂCAR CÂND ESTE MAȘINA OPRITĂ! Amenzi drastice - ocellphonedrivingfacebook7411400-1517990789.jpg

Articole recomandate

Utilizarea telefoanelor mobile în mașini, chiar și când acestea sunt oprite sau staționate în altă zonă cu excepția parcărilor, poate duce la suspendarea permisului de conducere în Franța, informează miercuri Xinhua citând media locale, potrivit Agerpres.


Conform unei decizii luate în februarie de Înalta Curte, șoferii din Franța au interdicție la utilizarea telefoanelor mobile nu doar atunci când conduc, ci și când mașinile sunt trase pe dreapta iar motorul este oprit, cu excepția situației în care autovehiculul se află într-o parcare special amenajată, notează publicația franceză Le Figaro.

În cazul încălcării acestei dispoziții legale, șoferilor li se poate suspenda pe loc permisul de conducere, o pedeapsă mult mai aspră față de măsura anterioară care prevedea sancționarea șoferilor indisciplinați cu puncte de penalizare și amendă.

Singura excepție se referă la situația în care autovehiculul s-a defectat sau când a fost implicat într-un accident, potrivit noii dispoziții.

Franța a înăsprit măsurile luate pentru conducere periculoasă ca urmare a creșterii numărului de accidente rutiere după decenii de declin constant. Recent, în această țară a fost redusă limita de viteză pe drumurile cu două benzi de circulație de la 90 la 80 de kilometri pe oră, menționează sursa citată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4616 secunde