Vicepreședintele SUA, Mike Pence:

"Nu este loc pentru dominație și agresiune în Indo-Pacific"

215

Articole recomandate

"Nu este loc pentru dominație și agresiune în Indo-Pacific", a declarat vicepreședintele american Mike Pence într-o aparentă referire la influența în creștere a Chinei în această regiune și revendicările acestei țări asupra zonelor disputate din Marea Chinei de Sud, informează DPA.

Pence s-a deplasat la Singapore, pentru a se întâlni cu liderii celor zece țări membre ale Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est și cu omologii acestora din Asia-Pacific, în cadrul summitului Asiei de Est.

Beijingul pretinde la o bună parte din Marea Chinei de Sud, construind instalații militare în apele acesteia bogate în gaz și petrol, chiar dacă Filipine, Taiwan, Vietnam și Malaezia au formulat la rândul lor revendicări asupra acestui coridor maritim-cheie.

Washingtonul a menținut multă vreme libertatea de navigare în apele teritoriale disputate, în acord cu legislația internațională, în timp ce China susține că exercițiile militare comune desfășurate în aceste teritorii constituie o încălcare a suveranității sale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9953 secunde