Nu doar Europa ridică garduri! Zid de beton între evrei și arabi, în Israel

218
Nu doar Europa ridică garduri! Zid de beton între evrei și arabi, în Israel - showimage586x319-1445259840.jpg

Articole recomandate

Israelul a început construcția unui zid între evrei și arabi!  Poliția israeliană a început construcția unui zid temporar în Ierusalimul de Est. Scopul acestuia este să protejeze o zonă de colonizare de atacuri lansate dintr-un cartier palestinian vecin.

Poliția a amplasat șase plăci de aproximativ doi metri lungime fiecare în fața cartierului palestinian Jabal Moukabber, pe dealurile Ierusalimului de Est, partea palestiniană ocupată și anexată de Israel a Orașului Sfânt, a constatat un fotograf de la AFP.

Zidul, care ar trebui să ajungă la 300 de metri lungime potrivit unei purtătoare de cuvânt municipale, urmează să separe Jabal Moukabber, de unde provin unii dintre autorii recentelor atacuri antiisraeliene, de cartierul de colonizare evreiesc Armon Hanetsiv.

Noul val de violentă ce zguduie de la 1 octombrie Israelul și teritoriile palestiniene ridică temeri legate de declanșarea unei noi confruntări grave. Cel puțin 42 de palestinieni au fost uciși, dintre care mai mulți autori de atacuri cu cuțit și arme de foc, și sute au fost răniți. Cel puțin șapte israelieni au murit și zeci au fost răniți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.403 secunde