€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Noul președinte al Ucrainei cere SUA să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei

Ştire online publicată Miercuri, 22 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Noul președinte ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a fost învestit, luni, oficial în funcție, a lansat un apel către SUA să-și înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei, într-o întâlnire cu o delegație a Statelor Unite, sosită la Kiev pentru ceremonia învestirii, informează agenția de presă oficială Ukrinform, consultată de Agerpres. 


„SUA sunt un partener puternic și foarte serios al Ucrainei, în primul rând, în ceea ce privește depășirea agresiunii Rusiei. Nu putem face față singuri agresiunii Rusiei în Crimeea și în Donbas (n.r. - estul separatist al țării). Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră. Aș dori să îndemn ca SUA să continue să înăsprească sancțiunile împotriva Federației Ruse”, le-a transmis Volodimir Zelenski oficialilor americani prezenți la Kiev, conform serviciului de presă al noului șef al statului ucrainean. 


Totodată, Zelenski a mulțumit Statelor Unite pentru rolul lor de lider în restabilirea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și pentru sprijinul acordat în promovarea reformelor interne. 


Noul președinte ucrainean a mulțumit, de asemenea, SUA pentru asistența oferită în domeniul securității. De altfel, SUA au transmis, luni, armatei ucrainene două radare moderne din clasa AN/TPQ-36 împotriva bateriilor de artilerie, a anunțat Ministerul Apărării ucrainean, indicând că predarea echipamentelor s-a desfășurat în cadrul unei ceremonii în localitatea Diviciki (regiunea Kievului). Din 2014, partenerii americani au furnizat Kievului 13 astfel de radare. 


Armata ucraineană utilizează aceste radare în conflictul din estul țării cu rebelii separatiști proruși, sprijiniți de Moscova. 
La întâlnirea cu delegația americană, condusă de ministrul Energiei, Rick Perry, Volodimir Zelenski a afirmat că este pregătit să transpună în practică reforme transparente, deschise și democratice în Ucraina. „Avem un exemplu foarte bun - țara dumneavoastră. Reformarea Ucrainei pe ansamblu, în toate domeniile, se va desfășura nu după încetarea focului în Donbas, ci în paralel. Pentru că avem nevoie de aceasta. Vrem să devenim o țară europeană în ceea ce privește valorile și transparența”, a spus Zelenski. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 6367 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3876 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2938 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7151 secunde