Noul premier spaniol va întreprinde un turneu european

177
Noul premier spaniol va întreprinde un turneu european - noul-1529414732.jpg

Articole recomandate

Noul prim-ministru spaniol, socialistul Pedro Sanchez, a anunțat că va efectua un turneu european, sâmbătă urmând să se afle la Paris, unde, potrivit președinției franceze, va fi luată în discuție actuala criză regională a migranților, care va constitui și un punct major la summitul Uniunii Europene de la sfârșitul lunii iunie, informează AFP. 


"Vă anunț că voi întreprinde un turneu de consultări cu colegii europeni la Berlin, la Paris și aș dori și în Portugalia (n.r. - țară guvernată tot de socialiști)", a declarat Pedro Sanchez. El a precizat că "prima etapă va fi sâmbăta viitoare, cu președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la Paris". 


Conform președinției franceze, șeful guvernului spaniol va fi primit la Palatul Elysee, pentru un dejun urmat de o conferință de presă. Conform unor surse de la Elysee, cei doi lideri vor discuta, de asemenea, despre reformarea zonei euro. 


În primul său interviu televizat după preluarea mandatului, la 2 iunie, Sanchez a mai anunțat că prima sa vizită oficială va fi în Maroc, cel mai probabil în a doua jumătate a anului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4089 secunde