Noul Parlament moldovean, convocat la 28 august

424
Noul Parlament moldovean, convocat la 28 august - 89599d85cfa823d8886146af161ea5b3.jpg
Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a semnat ieri decretul de convocare a noului Parlament, pentru data de 28 august, potrivit Unimedia.
Potrivit unor surse sub acoperirea anonimatului citate de Știrea Zilei, prima ședință va fi una scurtă, doar de constituire a legislativului, după care comuniștii vor solicita o pauză. Astfel, liberalii și democrații nu vor reuși să constituie comisiile parlamentare și nici să aleagă un nou președinte al Parlamentului.
Principala sarcină a noului Parlament va fi alegerea președintelui țării, în caz contrar, Republica Moldova riscând o criză politică. Tocmai eșecul Parlamentului precedent de a desemna un șef al statului a dus la convocarea de alegeri anticipate.
Curtea Constituțională a validat vineri rezultatele alegerilor legislative anticipate din 29 iulie, câștigate de comuniști, dar fără suficiente voturi pentru a forma guvernul sau a desemna președintele țării. Celelalte patru partide intrate în noul Parlament - cele trei partide liberale și partidul fostului președinte al Parlamentului, Marian Lupu - au anunțat formarea unei coaliții. Aceasta are suficiente voturi pentru a forma guvernul și a desemna președintele Parlamentului, dar mai are nevoie de opt voturi pentru
a-și desemna candidatul favorit în funcția de șef al statului. În cazul unui eșec, noi alegeri anticipate nu pot fi convocate înainte de februarie 2010.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.888 secunde