Noul parlament maghiar se va reuni la 8 mai

92
Noul parlament maghiar  se va reuni  la 8 mai - noul-1523979007.jpg

Articole recomandate

Președintele ungar Janos Ader a convocat pentru 8 mai prima sesiune a noului parlament al țării, rezultat în urma alegerilor de duminica trecută, informează agenția MTI.

Președintele i-a cerut lui Viktor Orban, care s-a aflat în fruntea listei comune a partidelor Fidesz și KDNP (Partidul Popular Creștin Democrat) pentru scrutinul din 8 aprilie, să înceapă negocierile pentru formarea guvernului.

Potrivit Constituției, șeful statului trebuie să convoace sesiunea inaugurală a legislativului nou ales în termen de 30 de zile de la scrutin.

La ședința prevăzută pentru 8 mai, care va fi deschisă de președintele Ader, parlamentarii urmează să supună la vot premierul desemnat, pentru a cărui validare este nevoie de o majoritate simplă. Tot în cadrul primei sesiuni vor fi aleși prin vot secret președintele parlamentului, adjuncții săi și chestorii.

După vot, șefii Biroului electoral național și Comisiei electorale naționale își vor prezenta rapoartele privind alegerile din 8 aprilie și va fi anunțată formarea grupurilor parlamentare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4908 secunde