Noua Zeelandă, scena unui masacru fără precedent!

285
Noua Zeelandă, scena unui masacru fără precedent! - masacrunouazeelanda-1552690264.jpg
Cel puțin 50 de persoane au fost ucise și alte 20 au fost grav rănite în atacuri care au avut loc vineri asupra a două moschei din orașul Christchurch din Noua Zeelandă, a anunțat premierul Jacinda Ardern într-o conferință, potrivit agențiilor internaționale de presă.
El a precizat că 30 de persoane au fost ucise la moscheea Masjid Al Noor din centrul orașului și altele au fost ucise într-o moschee din suburbia Linwood.
Unul dintre autorii atacului armat de la Christchurch, un australian în vârstă de 28 de ani, s-a filmat în timp ce se deplasa către moscheea Al Noor, din centrul orașului, conform presei locale.
Atacatorul s-a identificat ca fiind "Brenton Tarrant" - un bărbat alb, de 28 de ani, de origine australiană, conform presei locale, iar Twitter a închis un cont de utilizator pe acest nume.
El a început să transmită live în timp ce mergea către moscheea Al Noor Mosque. În duba sa s-ar fi aflat arme, muniție și canistre cu benzină.
El a luat arma și a intrat în moschee, iar prima victimă  fost împușcată chiar la ușă, conform New Zealand Herald. Bărbatul avea asupra sa cel puțin o armă automată și mi multe rezerve de munție.
"Pot confirma că am fost informat că o persoană dusă în arest este un cetățean născut australian", a declarat el presei la Sydney.


"Ca membri ai aceleiași familii cu verii noștri din Noua Zeelandă astăzi, suntem în doliu, suntem șocați, suntem scandalizați. Condamnăm cu fermitate atacul care a fost comis astăzi de un terorist violent de extremă-dreapta", a adăugat el.
Atacurile s-au produs asupra a două moschei pline de lume din orașul Christchurch în timpul rugăciunii de vineri, conform poliției, care a anunțat că a arestat patru persoane - trei bărbați și o femeie - și că a dezamorsat mai multe dispozitive explozive improvizate.


Un atac a avut loc la moscheea Masjid Al Noor din centrul orașului, iar celălalt atac s-a produs la o moschee din suburbia Linwood.


Poliția a refuzat să comenteze în legătură cu motivațiile suspecților, însă un manifest care ar fi fost postat online de unul dintre atacatori ar sugera că ar fi vorba de un naționalist alb.
Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a spus că este "una din cele mai întunecate" zile pentru țara sa, recunoscută ca fiind un loc sigur.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4854 secunde