Nou plan de redistribuire a refugiaților. IATĂ CE SE VA ÎNTÂMPLA ÎN ROMÂNIA

233
1
Nou plan de redistribuire a refugiaților. IATĂ CE SE VA ÎNTÂMPLA ÎN ROMÂNIA - refu-1441368211.jpg

Articole recomandate

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va propune săptămâna viitoare o nouă schemă de redistribuire a refugiaților între statele membre ale Uniunii Europene, pe baza unor cote naționale, a confirmat vineri prim-vicepreședintele executivului comunitar, Frans Timmermans, relatează Reuters.


''Președintele Juncker va anunța săptămâna viitoare o propunere consolidată de relocare, în special pentru cele mai afectate trei țări — Grecia, Italia și Ungaria. Încă o dată, le vom propune statelor membre să ne asigurăm că avem un algoritm de distribuire, astfel încât solidaritatea europeană să fie pusă în aplicare, pentru a garanta că oamenii care sosesc în Europa sunt răspândiți în statele membre. Comisia va insista asupra acestui aspect. Sunt încrezător că vom obține astfel rezultate'', a spus Timmermans, răspunzând unei întrebări a presei în legătură cu cazul refugiaților sirieni decedați recent în Marea Egee în timp ce încercau să ajungă pe insula grecească Kos. 



În cazul României, dacă inițial cota obligatorie ar fi fost de 2.362 de refugiați, conform noii inițiative prezentate de publicația britanică acum România ar urma să fie obligată să preia 6.937 de refugiați, respectiv 4,33% din cei 160.000. 



Comentează știrea

Andra Micu
6 septembrie 2015
Refugiați

Vor fi zeci de milioane de refugiați. Ar tb să trimitem nave sa i aducă pe toți în Europa. Sa fim buni și sa le construim moschei.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4299 secunde