Nou apel al ONU la încetarea operațiunilor militare în sud-vestul Siriei

227
Nou apel al ONU la încetarea operațiunilor militare în sud-vestul Siriei - nou-1530444915.jpg

Articole recomandate

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat un nou apel la încetarea imediată a operațiunilor militare în sud-vestul Siriei, unde forțele regimului își continuă ofensiva contra grupărilor rebele, transmite AFP. 


"Guterres este profund îngrijorat de ofensiva militară a armatei siriene în această regiune și de consecințele sale devastatoare pentru civili", precizează un comunicat al purtătorului său de cuvânt, Stephane Dujarric. 


Secretarul general al ONU amintește că această regiune din sud-vestul Siriei face obiectul unui acord de dezescaladare încheiat în iulie 2017, la Amman, între Iordania, Rusia și Statele Unite. El cere părților garante ale acestui acord să-și mențină angajamentele, mai arată comunicatul. 


Antonio Guterres consideră că toate părțile trebuie să înceteze imediat atacurile asupra obiectivelor medicale și educaționale și să permită ONU să reia fără întârziere livrările de ajutor umanitar. 


În final, Guterres, care a emis un mesaj similar pe 22 iunie, cere comunității internaționale să-și unească eforturile "pentru a pune capăt acestui conflict care se extinde și amenință să destabilizeze și mai mult regiunea". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3447 secunde