Mai multe ştiri online:

Nou apel al ONU la încetarea operațiunilor militare în sud-vestul Siriei

Ştire online publicată Luni, 02 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat un nou apel la încetarea imediată a operațiunilor militare în sud-vestul Siriei, unde forțele regimului își continuă ofensiva contra grupărilor rebele, transmite AFP. 


„Guterres este profund îngrijorat de ofensiva militară a armatei siriene în această regiune și de consecințele sale devastatoare pentru civili”, precizează un comunicat al purtătorului său de cuvânt, Stephane Dujarric. 


Secretarul general al ONU amintește că această regiune din sud-vestul Siriei face obiectul unui acord de dezescaladare încheiat în iulie 2017, la Amman, între Iordania, Rusia și Statele Unite. El cere părților garante ale acestui acord să-și mențină angajamentele, mai arată comunicatul. 


Antonio Guterres consideră că toate părțile trebuie să înceteze imediat atacurile asupra obiectivelor medicale și educaționale și să permită ONU să reia fără întârziere livrările de ajutor umanitar. 


În final, Guterres, care a emis un mesaj similar pe 22 iunie, cere comunității internaționale să-și unească eforturile „pentru a pune capăt acestui conflict care se extinde și amenință să destabilizeze și mai mult regiunea”. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8576 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4037 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2960 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7183 secunde