Notre Dame ar putea fi refăcută cu o imprimantă 3D

128
Notre Dame ar putea fi refăcută cu o imprimantă 3D - foc-1556557344.jpg

Articole recomandate

O companie vrea să folosească cenușa și resturile catedralei Notre-Dame de Paris pentru a reconstrui elementele din piatră dispărute sau deteriorate în incendiu.


Aceasta este o soluție mai economică și mai rapidă decât metodele tradiționale, care însă nu au fost niciodată folosite pe un astfel de șantier, potrivit Le Figaro.


O companie olandeză, Concr3De, a propus să reconstruiască părțile lipsă din Notre-Dame grație imprimantelor 3D. Mult mai rapidă și mai ieftină decât dimensiunea pietrelor, această soluție ar ajuta la respectarea termenului de 5 ani, dorit de președintele Emmanuel Macron pentru restaurarea completă a catedralei pariziene.


Și contrar numeroaselor tehnici propuse pentru reconstrucție în acest scurt timp, tehnologia 3D a imprimantei se vrea foarte fidelă catedralei originale.


"Credem că a reutiliza vechile materiale ne-ar permite să conservăm o mare parte din sufletul edificiului", explică Eric Geboers, cofondator al Concr3De.


Compania intenționează să reutilizeze cenușa strânsă de la locul incendiului și să renască a doua oară elementele pierdute de la Notre-Dame. "A folosi tehnologiile cele mai moderne ar face dreptate sutelor de ani de evoluție tehnologică în arhitectură", completează el.

Concr3De intenționează să folosească o tehnologie numită "flux de liant". Este vorba despre un amestec de pudră fină - aici va fi folosită cenușă și calcar zdrobit - și cerneală, precum și compuși anorganici, potrivit News.ro.

Catedrala Notre-Dame a ars, timp de peste 12 ore, la 15 aprilie. Cele mai multe dintre obiectele de artă și de importanță religioasă au fost salvate, la fel și structura ei, chiar dacă două treimi din acoperiș a fost carbonizat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8335 secunde