Noi posibile scurgeri de apă radioactivă în ocean la Fukushima

67
Noi posibile scurgeri de apă radioactivă în ocean la Fukushima - fuku-1379000182.jpg

Articole recomandate

Compania care gestionează centrala nucleară de la Fukushima a anunțat astăzi că a detectat substanțe radioactive într-un șanț de drenaj care are legătură directă cu Oceanul Pacific, sugerând noi posibile scurgeri de apă contaminată în ocean, potrivit Agerpres.ro
Un conținut de substanță radioactivă de 220 becquereli pe litru a fost măsurat în eșantioanele prelevate miercuri din acest șanț, la circa 150 metri de țărm, a precizat Tokyo Electric Power (Tepco), potrivit AFP. Acest nivel este cu mult mai mare decât cel înregistrat în timpul măsurătorilor efectuate marți, în același șanț, care leagă oceanul de zona unde se află rezervoarele cu apă puternic radioactivă. Dintr-unul din aceste rezervoare s-au scurs deja 300 tone de lichid din care o parte a ajuns cu siguranță în ocean. 

Muncitorii au efectuat lucrări de decontaminare în amonte timp de mai multe zile, iar Tepco bănuiește că apa s-a infiltrat prin sacii cu nisip plasați în aval pentru a împiedica apa contaminată să ajungă în ocean. 

Sâmbătă, premierul japonez Shinzo Abe a afirmat că scurgerile de apă radioactivă nu depășesc 0,3 km2  de la portul centralei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 Iulie 2013
Stire din Actual : Panică la Fukushima
Pagina a fost generata in 0.9745 secunde