Noi ciocniri la Hong Kong între manifestanți și poliție

166
Noi ciocniri la Hong Kong între manifestanți și poliție - manifestatie-1412497463.jpg

Articole recomandate

Noi incidente au izbucnit duminică dimineață la Hong Kong, poliția utilizând bastoane și spray-uri cu piper pentru a respinge manifestanții care acuză forțele de ordine că au acționat împreună cu mafia chineză pentru a destabiliza mișcarea prodemocrație, a constatat un corespondent al agenției France Presse aflat la fața locului.

În timp ce mișcarea de protest a intrat în noaptea a șaptea, zeci de mii de locuitori ai Hong Kongului s-au îndreptat spre cartierul Admiralty, în apropiere de sediul puterii fostei colonii britanice, pentru o adunare pașnică.

În fața insulei Hong Kong, la Mong Kok, cartier comercial dens populat, spiritele s-au încins însă din nou. Manifestanții i-au încercuit pe polițiști, acuzându-i că au cooperat cu membri ai mafiei chineze. Ca răspuns, poliția a folosit spray-uri cu piper.

Pe de altă parte, studenții lideri ai mișcării au făcut cunoscut duminică dimineață că ar putea relua dialogul cu guvernul în anumite condiții. Vineri seară, Federația studenților din Hong Kong anunțase că renunță la negocieri, considerând că poliția a lăsat triadele, mafia chineză, să îi atace.

Autoritățile au dezmințit orice colaborare cu aceste grupări mafiote.

Manifestanții, care cer introducerea votului universal deplin și complet, precum și demisia șefului executivului local, ocupă de o săptămână mai multe puncte strategice din cartierele administrative, financiare și comerciale din Hong Kong. De asemenea, ei blochează șosele și mari artere vitale pentru acest oraș cu șapte milioane de locuitori care este un centru al capitalismului financiar. Activitățile economice și de transport sunt puternic afectate, mai scrie AFP.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3145 secunde