Donald Trump:

"Nimic nu este urgent în soluționarea tensiunilor cu Iranul"

146

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a apreciat, vineri, că nu există nicio presiune pentru a soluționa tensiunile dintre SUA și Iran care au creat îngrijorări privind o escaladare a acestora în regiunea Golfului, relatează AFP. 
"Avem mult timp. Nu este nimic urgent, au timp", a declarat Trump, după o serie de incidente și schimburi de replici dure între Teheran și Washington. "Să sperăm că se va aranja. Dacă acest lucru se rezolvă, cu atât mai bine, altfel veți auzi despre asta", a adăugat președintele american, la sosirea la Osaka, în Japonia, unde participă la summitul G20. 
Aceste cuvinte de detensionare contrastează cu tonul belicos adoptat de liderul de la Casa Albă în ultimele zile, notează AFP. 
Șeful statului american a evocat, miercuri, posibilitatea unui război de scurtă durată împotriva Teheranului. "Suntem într-o poziție foarte puternică și aceasta nu va dura prea mult, vă pot spune. Și nu vorbesc despre trupe la sol", a menționat el. 
Ideea unui "război de scurtă durată cu Iranul este o iluzie", a reacționat ministrul de Externe iranian, Mohammad Javad Zarif, într-un mesaj pe Twitter destinat, potrivit lui, să corecteze unele "idei greșite" ale președintelui american care "amenință pacea". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1363 secunde