€ 4.654
£ 5.1867
$ 4.1197

Mai multe ştiri online:

Nigel Farage renunță la UKIP, partidul pe care el l-a creat

Ştire online publicată Joi, 06 Decembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Membru fondator al UKIP, Nigel Farage a rupt legăturile cu partidul al cărui membru fondator a fost, acuzând conducerea acestuia că înceracă să-l trimită în justiție, în fața „extremiștilor”, cum ar fi fondatorul Ligii Engleze de Apărare, Tommy Robinson.

„Părăsesc cu durere în inimă UKIP”, a declarat Farage, marți.

„Nu mai este partidul Brexitului de care țara noastră are atâta nevoie”, a continuat el.

Farage a acuzat partidul că încearcă să introducă „extremiști”, descriindu-l ca fiind la ora actuală un partid „obsedat de Islam și de Tommy Robinson”. Într-o emisiune la radioul LBC, Farage a avertizat că o alianță cu Robinson ar întina reputația partidului și va da apă la moară lobby-ului anti-Brexit în anii următori.

După demisia lui Farage de la șefia UKIP, în 2016, partidul încearcă să convingă un grup demografic mai tânăr și mai dinamic. Actualul șef al partidului, Gerard Batten, a cooptat în acest an pe internet o cohortă de personalități de dreapta.

Una dintre acestea, Tommy Robinson, pe numele său adevărat Christopher Yaxley-Lennon, care a fost numit „consilier pentru reforma penitenciarelor”, de pildă.

Farage nu este însă singura personalitate politică a UKIP care abandonează „corabia” UKIP după nominalizarea lui Robinson.

Fosta vice-președintă, Suzanne Evans, a părăsit partidul lunea aceasta, denunțând „direcția perversă” pe care Batten o dirijează către centru.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 10 decembrie Foto : DESCOPERIRE MACABRĂ! PICIOR DE OM, CARBONIZAT, GĂSIT LA CONSTANȚA 65840 vizite, 0 comentarii DESCOPERIRE MACABRĂ! PICIOR DE OM, CARBONIZAT, GĂSIT LA CONSTANȚA
Social
joi, 13 decembrie Foto : Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu 3767 vizite, 0 comentarii Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu
Sănătate
miercuri, 12 decembrie Foto : Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța! 3146 vizite, 0 comentarii Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța!
Cultură-Educație
luni, 10 decembrie Foto : Dispare Inspectoratul Școlar Județean? "Sunt asfixiați de birocrație" 1969 vizite, 0 comentarii Dispare Inspectoratul Școlar Județean? "Sunt asfixiați de birocrație"
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7102 secunde