€ 4.7601
£ 5.3997
$ 4.2518

Mai multe ştiri online:

Nigel Farage renunță la UKIP, partidul pe care el l-a creat

Ştire online publicată Joi, 06 Decembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Membru fondator al UKIP, Nigel Farage a rupt legăturile cu partidul al cărui membru fondator a fost, acuzând conducerea acestuia că înceracă să-l trimită în justiție, în fața „extremiștilor”, cum ar fi fondatorul Ligii Engleze de Apărare, Tommy Robinson.

„Părăsesc cu durere în inimă UKIP”, a declarat Farage, marți.

„Nu mai este partidul Brexitului de care țara noastră are atâta nevoie”, a continuat el.

Farage a acuzat partidul că încearcă să introducă „extremiști”, descriindu-l ca fiind la ora actuală un partid „obsedat de Islam și de Tommy Robinson”. Într-o emisiune la radioul LBC, Farage a avertizat că o alianță cu Robinson ar întina reputația partidului și va da apă la moară lobby-ului anti-Brexit în anii următori.

După demisia lui Farage de la șefia UKIP, în 2016, partidul încearcă să convingă un grup demografic mai tânăr și mai dinamic. Actualul șef al partidului, Gerard Batten, a cooptat în acest an pe internet o cohortă de personalități de dreapta.

Una dintre acestea, Tommy Robinson, pe numele său adevărat Christopher Yaxley-Lennon, care a fost numit „consilier pentru reforma penitenciarelor”, de pildă.

Farage nu este însă singura personalitate politică a UKIP care abandonează „corabia” UKIP după nominalizarea lui Robinson.

Fosta vice-președintă, Suzanne Evans, a părăsit partidul lunea aceasta, denunțând „direcția perversă” pe care Batten o dirijează către centru.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7119 secunde