Nicolas Maduro acuză că a fost înșelat de OMS și COVAX

227
Nicolas Maduro acuză că a fost înșelat de OMS și COVAX - maduro-1625488245.jpg

Articole de la același autor

Președintele contestat al Venezuelei, Nicolas Maduro, a trimis un ultimatum responsabililor cu programul COVAX, menit să asigure un acces echitabil și pentru țările mai sărace la vaccinurile împotriva COVID-19. Maduro acuză că a plătit 120 de milioane de dolari și că nu a primit nicio doză de vaccin.

„Sistemul COVAX a eşuat. Noi ne-am făcut treaba. A trebuit să ne dăm peste cap, să facem magie pentru a debloca fondurile îngheţate”, a declarat Maduro la televiziunea naţională, precizând că ţara sa a plătit 120 milioane de dolari sistemului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, fără să primească nimic.

„Am dat instrucţiuni precise, astfel încât să acţionăm săptămâna aceasta şi lansăm un ultimatum sistemului COVAX: fie ne trimiteţi vaccinurile, fie ne daţi banii înapoi”, a adăugat el. „Dacă ni se vor înapoia banii, ştim de unde să cumpărăm vaccinuri. Am discutat deja cu instituţii internaţionale. Destul cu înşelătoria!”, a mai spus Maduro.

O controversă durează de mai multe luni în jurul vaccinurilor pe care Venezuela susţine că le-a cumpărat prin programul COVAX. Potrivit precedentelor declaraţii ale lui Nicolas Maduro, SUA au blocat 10 milioane de dolari, ultima plată făcută de ţara sa pentru a putea beneficia de vaccinurile Covax, din cauza sancţiunilor americane luate împotriva Venezuelei cu scopul de a-l îndepărta de la putere.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4248 secunde