Nicola Sturgeon vizează un nou referendum privind independența Scoției

102
Nicola Sturgeon vizează un nou referendum privind independența Scoției - nicolasturgeonvizeaza-1516014932.jpg

Articole recomandate

Șefa guvernului scoțian, Nicola Sturgeon, a anunțat că va lua până la finalul anului o decizie privind organizarea unui al doilea referendum asupra independenței Scoției, după ce se va cristaliza forma acordului dintre Londra și Uniunea Europeană cu privire la ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, relatează Reuters.

"În toamna acestui an ar trebui să avem o oarecare claritate despre viitoarea relație dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie. Atunci voi putea să analizez această chestiune și să mă pronunț asupra a ceea ce cred că vor fi viitorii pași adecvați pentru Scoția", a declarat lidera scoțiană pentru BBC.

Nicola Sturgeon a estimat că există o oportunitate extraordinară pentru susținerea rămânerii Marii Britanii în cadrul pieței unice europene după Brexit și că nu există o alternativă la statutul de membru al UE care să ofere aceleași avantaje economice.

Lidera scoțiană a cerut, încă o dată, Partidului Laburist să sprijine rămânerea Marii Britanii în piața unică europeană, însă liderul laburist Jeremy Corbyn a spus că apartenența la această piață depinde de apartenența la UE.

"Cei care apără Brexit-ul au eșuat complet în încercarea de a explica cum va reuși abordarea lor să înlocuiască pierderile enorme în termeni de comerț și investiții", a adăugat șefa executivului delegat al Scoției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5626 secunde