Niciun compromis. Negocierile maraton ale liderilor UE se amână

Luni, 01 Iulie 2019
90
Negocieri maraton la Bruxelles, unde liderii europeni trebuie să-și împartă cele mai importante funcții în UE. Partidul Popular European l-a respins inițial pe social-democratul Frans Timmermans pentru șefia Comisiei Europene, au afirmat surse din PPE pentru AFP, potrivit Agerpres. Totuși, potrivit Reuters, Timmermans rămâne primul favorit pentru postul cheie, în vreme ce o politiciană din Bulgaria, Kristalina Georgieva, ar putea ajunge la șefia Consiliului European. 


Summit-ul de urgență al liderilor UE s-a reluat luni dimineața la ora 8 (ora României), după o pauză de patru ore și noi negocieri în spatele ușilor închise. Urmăriți informațiile în timp real, pe Realitatea.net.

UPDATE: Negocierile s-au terminat cu un eșec, a anunțat Emmanuel Macron. Tot președintele Franței a spus că discuțiile vor fi reluate marți și se vor concentra pe aceleași nume vehiculate.

Totuși, premierul bulgar Boyko Borissov a anunțat că Kristalina Georgieva nu ar mai fi în cărți pentru șefia Consiliului European.

UPDATE: Lucrările Consiliului European au fost suspendate. Liderii europeni se vor reîntâlni marți, începând cu ora 12.00 ora României. Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.4069 secunde