"Niciun alt stat nu va părăsi UE după ce se vor vedea efectele pentru Marea Britanie"

255
1

Articole recomandate

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este convins că nicio altă țară nu va mai ieși din Uniunea Europeană după ce se vor observa efectele asupra Marii Britanii post-Brexit, informează agenția Reuters. 


Întrebat, într-un interviu acordat publicației Bild am Sonntag, dacă alte state UE ar putea urma exemplul britanic, Jean-Claude Juncker a afirmat: "Nu. Exemplul Marii Britanii îi va face pe toți să își dea seama că nu merită să plece. Dimpotrivă, statele rămase în Uniunea Europeană se vor îndrăgosti unul de altul din nou și vor înnoi angajamentele în cadrul Uniunii Europene", a subliniat Juncker. 


Liderii celor 27 de state UE intenționează să adopte sloganul "Europa este viitorul nostru comun" în cursul reuniunii programate la Roma, săptămâna viitoare, pentru a se marca 60 de ani de la înființarea comunității europene. 


Juncker a atras atenția că Marea Britanie trebuie să se obișnuiască să fie tratată ca stat non-membru al Uniunii Europene: "Apartenența pe jumătate și alegerea elementelor (n.r. - de cooperare în UE) nu sunt posibile. În Europa, fie mănânci ce este pe masă, fie nu stai la masă". 


Juncker a explicat că alte state vor putea să fie admise în Uniunea Euro-peană în viitor, chiar dacă nu în timpul mandatului său, care va expira în 2019, deoarece deocamdată nu există state care să îndeplinească criteriile pentru aderare. 


Comentează știrea

Liviu Burebista
21 martie 2017
Tot inainte tovarasi

Alo,tovarasul Juncker, se vede de la o posta ca ai studiat la Moscova. Amenintari in stil sovietic, pe cand si invazie cu tancuri, pt tarile care vor incerca sa iasa de sub dominatia UE. Tare mai seamana ticalosul asta de Juncker cu Stalin si Hrusciov.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2698 secunde