Netanyahu va merge în Germania pentru a discuta cu Angela Merkel despre Iran

178
Netanyahu va merge în Germania  pentru a discuta cu Angela Merkel despre Iran - 748492941349246673-1349299287.jpg
Premierul israelian Benjamin Netanyahu va merge în Germania până la sfârșitul lui 2012 pentru a discuta cu cancelarul Angela Merkel despre dosarul nuclear iranian, a declarat un responsabil israelian, care a cerut să-i fie păstrat anonimatul.


Vizita se înscrie în cadrul întâlnirilor anuale dintre miniștri ai Guvernului israelian și ai celui german. Ultima întrevedere de acest gen a avut loc anul trecut, la Ierusalim, cea precedentă desfășurându-se la Berlin, în 2010.

"Dosarul nuclear iranian va constitui unul dintre subiectele ce vor fi abordate de premier și de ministrul Afacerilor Externe, Avigdor Lieberman, în timpul întâlnirilor", a adăugat responsabilul.

Postul public de radio a afirmat că, în timpul vizitei sale la Berlin, Netanyahu va încerca să convingă Germania, dar și pe europeni să stabilească "o linie roșie" în ceea ce privește programul nuclear iranian.

Israelul și țările occidentale sunt îngrijorate din cauza programului nuclear iranian, temându-se, în pofida dezmințirilor Teheranului, ca acesta să nu ascundă o componentă militară, fapt pe care Israelul îl consideră o amenințare pentru existența sa. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Actual : Decizie istorică luată de Germania
Pagina a fost generata in 0.3063 secunde