Netanyahu pledează pentru anexarea rapidă a unor părți din Cisiordania

152
Netanyahu pledează pentru anexarea rapidă a unor părți din Cisiordania - netanyahu-1583185061.jpg

Articole recomandate

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a angajat, duminică, să anexeze rapid părți din Cisiordania ocupată dacă va câștiga alegerile legislative cruciale pentru supraviețuirea sa politică, relatează AFP. 


"Am patru misiuni principale pentru perioada imediat următoare", a afirmat premierul în exercițiu într-un interviu la postul public de radio, precizând că anexarea Văii Iordanului și coloniile din Cisiordania sunt prioritatea sa. 


"Nu va fi decât o chestiune de săptămâni, sper că maxim două luni", a precizat Netanyahu, în acest interviu dintr-o serie finală de interviuri cu o zi înaintea legislativelor, al treilea scrutin din Israel în mai puțin de un an, după alte două care nu au reușit să îl departajeze de principalul său rival, Benny Gantz. 


Înainte de alegerile legislative din septembrie, Netanyahu a promis anexarea "imediată" a Văii Iordanului, fâșie de teren strategică reprezentând 30% din Cisiordania ocupată, în cazul unei victorii electorale. Însă de la respectivul scrutin încheiat fără un învingător clar, un element cheie s-a schimbat în acest dosar: prezentarea planului SUA pentru Orientul Mijlociu, care prevede chiar anexarea Văii Iordanului și colonii israeliene, măsuri contrare dreptului internațional și respinse în bloc de întreaga clasă politică palestiniană, de la laicii Fatah și până la islamiștii Hamas.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5225 secunde