Netanyahu consideră inacceptabile afirmațiile premierului polonez în privința Holocaustului

134
Netanyahu consideră inacceptabile afirmațiile premierului polonez în privința Holocaustului - benjaminnetanyahu-1519041192.jpg

Articole recomandate

Premierul israelian Benjamin Netanyahu consideră că afirmațiile omologului său polonez Mateusz Morawiecki în legătură cu "autorii evrei" ai Holocaustului sunt "inacceptabile și nefondate", conform unui comunicat transmis, ieri, de biroul său de presă, citat de AFP.

Netanyahu a avut o discuție la telefon cu Morawiecki, spunându-i că afirmațiile făcute de acesta sunt "inacceptabile și că nu se pot compara actele polonezilor și cele ale evreilor din timpul Holocaustului".

Morawiecki a fost intervievat, la Munchen, de un jurnalist israelian, Ronen Bergman, care l-a întrebat dacă ar fi pedepsit în Polonia în cazul în care ar povesti istoria membrilor familiei sale deportați după ce au fost denunțați la Gestapo de vecinii lor polonezi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Acest lucru nu ar fi pedepsit, nu ar fi considerat un act criminal să se spună că au existat autori polonezi (ai genocidului împotriva evreilor - n.r.), la fel cum au existat autori evrei, autori ucraineni sau germani", a spus Morawiecki la Conferința de Securitate de la Munchen.

Într-un comunicat transmis, ieri, de guvernul de la Varșovia, se arată că "afirmațiile premierului Mateusz Morawiecki nu au avut în niciun fel scopul de a nega Holocaustul sau de a atribui victimelor evrei fie și cea mai mică responsabilitate în genocidul comis de Germania".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3585 secunde