Netanyahu: Ambasada SUA se va muta la Ierusalim într-un an

134
Netanyahu: Ambasada SUA se va muta  la Ierusalim într-un an - netanyahu-1516194032.jpg

Articole recomandate

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat, ieri, că SUA își vor muta, într-un an, ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, relatează dpa.

Calendarul înaintat de premierul israelian diferă drastic de cel lansat de oficiali ai Casei Albe, care au spus că o astfel de mișcare ar dura 3-4 ani, din cauza măsurilor de securitate și a altor solicitări.

Netanyahu a dat aceste declarații jurnaliștilor israelieni la bordul avionului care îl ducea de la Delhi la Gujarat în timpul unei vizite de stat în India, a relatat Times of Israel. Purtătorul de cuvânt al premierului a confirmat afirmațiile acestuia.

"Evaluarea mea încrezătoare este că (ambasada) se va muta mult mai repede decât cred oamenii, într-un an începând de astăzi", a spus Netanyahu, conform Times of Israel.

Președintele american Donald Trump a recunoscut la 6 decembrie Ierusalimul drept capitală a Israelului și a inițiat un proces de mutare a ambasadei americane la Ierusalim.

Israelul a ocupat jumătatea de est a Ierusalimului în 1967, iar ulterior a anexat teritoriul, într-o mișcare nerecunoscută internațional.

Israelul a susținut mereu că Ierusalimul este "capitala sa indivizibilă", în timp ce palestinienii vor ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului lor stat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5108 secunde