Nesiguranța politică thailandeză, mascată de încoronarea noului rege

271
Nesiguranța politică thailandeză, mascată de încoronarea noului rege - nesigurantapolitica-1557093883.jpg

Articole recomandate

Regele Thailandei Maha Vajiralongkorn a îndeplinit, sâmbătă, ritualurile budiste și brahmanice care l-au transformat, simbolic, într-un zeu pe pământ, așa cum este considerat suveranul în această țară din Asia de Sud-Est, transmite Reuters.
Încoronarea regelui Vajiralongkorn, 66 de ani, a avut loc în sala tronului a Marelui Palat din Bangkok, după încheierea perioadei oficiale de doliu după moartea tatălui său, regele Bhumibol Adulyadej, în octombrie 2016, la capătul unei domnii de 70 de ani.


Încoronarea sa se produce pe fondul nesiguranței legate de neanunțarea câștigătorilor alegerilor dintre formațiunea șefului juntei militare și un front democratic care încearcă să excludă amestecul armatei în politică.


"Voi continua, voi păstra și voi duce mai departe moștenirea regală și voi domni cu dreptate în folosul și pentru fericirea poporului, întotdeauna", a susținut regele înconjurat de atributele puterii și purtând pe cap o coroană din aur, bătută cu diamante, de peste 7 kilograme.


Conform tradiției, aceasta a fost prima sa poruncă pentru supuși, poruncă cu valoare simbolică, menită să comunice esența viitoarei sale domnii. Porunca pronunțată de rege a fost similară celei rostite de tatăl său la încoronare.
Cu această ocazie, regele i-a acordat soției sale Suthida titlul și demnitatea de regină. Suthida, 40 de ani, este o fostă stewardesă pe Thai Airways devenită general la comanda regimentului regal de gardă.


Regele a primit placa regală din aur pe care sunt inscripționate numele său și titlurile, horoscopul regal și sigiliul regal, confecționat în cadrul unui ritual de trei ore săptămâna trecută.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1361 secunde