Avertisment american pentru Germania:

"Nerespectarea obiectivului de finanțare slăbește NATO"

118

Articole recomandate

Viitorul guvern al Germaniei trebuie să respecte angajamentul de a crește cheltuielile pentru apărare până la 2% din PIB, a declarat, la Wiesbaden, secretarul armatei americane, Mark Esper, citat de Reuters. În timpul unei vizite a contingentului american din garnizoana de lângă Frankfurt, el a insistat în fața presei că nerespectarea acestui obiectiv asumat pentru 2017 de Germania și de alte state membre ale NATO ar slăbi alianța.

Esper a apreciat că Germania are un rol deosebit de important în NATO, dată fiind forța sa economică în Europa.

Creștin-democrații conduși de cancelarul Angela Merkel și social-democrații încă negociază refacerea marii coaliții care a guvernat Germania din 2013 și formarea unui nou cabinet de miniștri. Deși cadrul convenit până acum nu menționează explicit finanțarea NATO, oficialul american a afirmat că are încredere în respectarea promisiunii de alocare bugetară.

Federația Industriilor Germane (BDI) a estimat, luna aceasta, că Berlinul a cheltuit în 2017 pentru apărare doar 1,13% din produsul intern brut, sub previziunile alianței nord-atlantice, care se ridicau la 1,22%, în contextul creșterii economice mai mari decât se aștepta. Matthias Wachter, expert al BDI, a arătat că procentul ar putea să mai scadă în anii următori, dacă expansiunea economică va depăși creșterile planificate ale cheltuielilor militare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2501 secunde