Nebunia lui Kim Jong-un ar putea declanșa o erupție vulcanică

332
1
Nebunia lui Kim Jong-un ar putea declanșa o erupție vulcanică - nebunialuikimjongun-1493814273.jpg

Articole recomandate

Fiecare din testele nucleare efectuate în Coreea de Nord transmite o energie pământului despre care mai mulți experți spun că ar putea declanșa erupția unui vulcan aflat la granița cu China.

Potrivit CNN, perspectiva unui al șaselea test nuclear le dă fiori reci specialiștilor care spun că, pe lângă tensiunile tot mai intense în peninsula coreeană, ar putea avea implicații grave cu consecințe dramatice pentru întreaga regiune.

"Dacă Phenianul va testa o armă mare, ne putem gândi chiar la declanșarea unui erupții pe Muntele Paektu, căruia chinezii îi spun Changbaishan", spune Bruce Bennett, analist militar al Rand Corporation (organizație de tip think tank, care a fost fondată cu scopul inițial de a efectua cercetare și analiză pentru forțele armate ale Statelor Unite).

"Ar putea fi o erupție uriașă care să ucidă chiar zeci de mii de oameni, chinezi și nord-coreeni. Nu știm dacă o explozie nucleară va conduce la asta, dar cu siguranță este posibil să se întâmple asta. Opinia publică internațională nu știe asta, dar chinezii se tem de ani de zile de acest lucru", a mai spus Bennett pentru CNN.

Aproximativ 1,6 milioane de oameni trăiesc la mai puțin de 100 kilometri de vulcanul care se află la aproximativ 115-130 kilometri de Punggye-ri, locul trandițional nord-coreean al testelor nucleare.

Comentează știrea

eugen
4 mai 2017
corea

numai in COREA DE NORD se poate intimpla asta in restul tarilor care au facut teste dupa ele au rasarit florii si a cescut iarba spun marii specialisti occidentalii

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4599 secunde